Un nou act normativ referitor la restituirea taxei auto

Senatul a adoptat un nou act normativ referitor la restituirea taxei auto, clarificand cadrul legal pentru procedurile de restituire a taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, a taxei de poluare pentru masini si a timbrului de mediu.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 68/2017 reglementeaza modalitatea de lucru in doua situatii de exceptie. In cazul lipsei actului doveditor al platii pe care trebuie sa-l anexeze contribuabilul, organul fiscal central efectueaza verificarea existentei acestuia in baza de date. In a doua situatie se stabileste ca, daca autovehiculul pentru care s-a platit taxa nu a fost inmatriculat de catre platitor, contribuabilul nu trebuie sa mai anexeze copiile cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare.

Proiectul de lege mai prevede si termenele in care se restituie sumele stabilite prin hotarari judecatoresti definitive, atat in cazul taxelor, cat si in cazul timbrului de mediu. Sumele stabilite prin hotararile judecatoresti se restituie de organele competente astfel: taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluarepentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie in termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018, iar timbrul de mediu se restituie de organele emitente ale acestora in termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018.

Plenul Senatului si-a insusit raportul comun al Comisiilor de mediu si de buget si a adoptat proiectul de lege privind aprobarea OUG 68/2017 pentru completarea OUG 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule, in calitate de prima Camera sesizata cu 79 de voturi „pentru”.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *