Cifra de afaceri de 1,7 miliarde euro în 2019 pentru Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss privește retrospectiv către anul 2019 în care s-a bucurat de succes. Compania internațională de transport și logistică a continuat să își extindă poziția pe piață în Europa, SUA și Asia și a realizat din nou investiții ample în sistemele sale logistice, în echipamente și în digitalizarea proceselor. Cu o creștere de două procente, compania a obținut o cifră de afaceri preliminară netă de 1,7 miliarde de euro pe parcursul ultimului exercițiu financiar (2018: 1,67 miliarde euro). „2019 a fost un an bun. În ciuda condițiilor cadru dificile, am înregistrat o evoluție pozitivă în toate sectoarele de activitate și am reușit să valorificăm cu succes noile tehnologii pentru un beneficiu ridicat pentru clienți și pentru creșterea eficienței proceselor. Un motiv deosebit de bucurie este reprezentată de cererea din sectorul Home Delivery, unde am înregistrat o creștere de două cifre”, a declarat Wolfram Senger-Weiss, CEO Gebrüder Weiss. Și ponderea capitalului propriu a înregistrat o creștere și se situează în prezent la peste 60 la sută, ceea ce subliniază stabilitatea financiară ridicată a companiei (2018: 58 de procente). 

Evoluții pozitive în toate sectoarele de activitate

Cu o cifră de afaceri consolidată de 1,15 miliarde de euro, divizia de transporturi rutiere și logistică a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 2,1 procente în raport cu anul precedent (2018: 1,12 miliarde de euro). Un factor cheie a fost reprezentat de cererea în creștere din sectorul Home Delivery: aproximativ 1,1 milioane de aparate de uz casnic, mobilier și televizoare au fost livrate clienților finali din Austria și Europa de Est. Cu 385.000 de expediții în Austria, compania își confirmă din nou poziția de lider de piață în această țară (2018: 335.000).

De asemenea, sectorul transportului aerian și maritim a înregistrat o creștere cu 1,3 procente, până la o valoare de 380 milioane euro. Situația tensionată de piață a transporturilor aeriene a fost compensată de creșterile expedițiilor în sectorul transporturilor maritime. Pe baza structurii consacrate a Gebrüder Weiss pentru transporturi peste ocean, compania a înregistrat o creștere în special în ceea ce privește transporturile transpacifice și transatlantice și a continuat să își extindă cota de piață în SUA.

DPD Austria, o companie la care Gebrüder Weiss Paketdienst deține calitatea de asociat, a reușit din nou să-și consolideze poziția pe piață drept cel mai important furnizor de servicii de coletărie din Austria: în ansamblu, DPD Austria a transportat în total 52 de milioane de colete, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ trei la sută față de anul precedent.

Logistica, factor competitiv decisiv

„Logistica devine un factor competitiv tot mai important pentru clienții noștri. Există un potențial ridicat de optimizare în lanțurile de creare a valorilor și procesele acestora, pe care le analizăm împreună cu clienții noștri și pentru care dezvoltăm soluții adecvate”, afirmă Wolfram Senger-Weiss. Baza tehnică în acest sens este reprezentată de soluțiile software, cum ar fi urmărirea expediției în timp real, măsurarea digitală a încărcăturii, utilizarea inteligenței artificiale la planificarea transportului sau indicarea timpului de sosire estimat (ETA). „De transparența din procesul de livrare profită în special destinatarii și, prin aceasta, și clienții clienților noștri. Angajații beneficiază de susținere în activitatea lor prin intermediul acestor instrumente digitale. Dar logistica este un domeniu al fortei de muncă umane”, afirmă Wolfram Senger-Weiss.

Conducerea societății Gebrüder Weiss

Compania de servicii logistice nu a realizat investiții doar în infrastructura digitală, ci și în cea fizică. În Croația, filiala de până în prezent din Zagreb a fost înlocuită cu un terminal logistic mai modern, iar cea mai mare locație Gebrüder Weiss din Viena este extinsă cu o hală de transbordare. Gebrüder Weiss a continuat să se concentreze asupra dezvoltării sale de-a lungul Drumului Mătăsii: a fost inaugurată extinderea hub-ului logistic din Tbilisi, Georgia, iar prezența în Asia Centrală a fost extinsă cu o nouă locație în Uzbekistan. Volumul total al investițiilor de anul trecut a fost de 51 de milioane euro.

Pregătire excelentă a personalului

Numărul total de angajați (sub formă de echivalent cu normă întreagă) s-a majorat cu 2,4 procente față de anul precedent, ajungând, în total, la aproximativ 7.300 (2018: 7.100). Programul de internship din cadrul companiei din Austria a fost premiat în repetate rânduri. Acesta reprezintă o componentă centrală a atragerii propriilor specialiști în cadrul companiei Gebrüder Weiss din Austria, Germania, Elveția și, între timp, în Serbia. Un număr total de 264 de tineri beneficiază de pregătire profesională la Gebrüder Weiss.

Concentrarea asupra soluțiilor logistice sustenabile

Compania de servicii logistice a definit, de asemenea, noi standarde în generarea de energie alternativă și dezvoltarea de soluții de transport sustenabile: cu un sistem de energie solară de 21.500 de metri pătrați la locația din Viena, Gebrüder Weiss generează de la începutul anului 2019 aproximativ 2,4 milioane de kilowați-oră de curent electric per an. Împreună cu sistemele fotovoltaice din alte cinci locații, se produc anual trei milioane de kilowați-oră de energie electrică doar prin energia solară.

La reprezentanțele din Austria, Germania și Serbia au fost incluse noi camioane cu GPL în parcul auto. În plus, un camion propulsat complet electric este folosit în zona metropolitană Viena de la finalul anului 2018. Testarea unui camion cu hidrogen este planificată pentru anul acesta în Elveția.

Suplimentar față de responsabilitatea socială în domeniul sustenabilității, Wolfram Senger-Weiss consideră că un obiectiv esențial pentru viitorul industriei este reprezentat de creșterea importanței fundamentale a logisticii în percepția socială: „Sectorul logistic este inovator și variat. Spre deosebire de economia de producție, serviciile din sectorul logistic nu sunt percepute adesea de către societate. Prezentarea rolului important al logisticii în cadrul proceselor de creare a valorilor economice până la consumatorul final – acesta trebuie să fie obiectivul nostru. „

Cu aproximativ 7.300 de angajați, 150 de filiale proprii și o cifră de afaceri anuală de 1,7 miliarde de euro (2019), Gebrüder Weiss se numără printre companiile de top din domeniul transporturilor şi logisticii din Europa. Sub umbrela Gebrüder Weiss Holding AG, cu sediul in Lauterach (Austria), pe lângă domeniile principale de activitate reprezentate de transporturi terestre, aeriene şi maritime, precum şi servicii de logistică, compania cuprinde şi o serie de soluţii industriale ultraspecializate şi filiale locale. Acestea includ companii logistice de consultanţă x|vise, tectraxx (specialist în industria întreprinderilor hi-tech), dicall (soluţii de comunicaţii, cercetare de piaţă, instruire), Rail Cargo (transporturi feroviare) şi serviciul de coletărie Gebrüder Weiss, asociat al companiei austriece DPD. Această combinație permite concernului să reacționeze în mod rapid și flexibil la necesitățile clientului. Prin intermediul numeroaselor măsuri de ordin ecologic, economic şi social, compania de familie, a cărei istorie în domeniul transporturilor se extinde pe o perioadă de peste 500 de ani, este în prezent cunoscută şi ca pionier în domeniul economiei durabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *