Al Gore ‘recruteaza’ mii de participanti la Web Summit de la Lisabona pentru lupta impotriva schimbarilor climatice

Fostul vicepresedinte al SUA Al Gore ‘a recrutat’ aproape 20.000 de participanti la Web Summit din Lisabona pentru lupta impotriva schimbarilor climatice, in ultima zi a celui mai important congres dedicat tehnologiei din Europa, care a reunit incepand de luni peste 60.000 de persoane, relateaza EFE.

„Am venit azi sa va vorbesc si sa va recrutez pentru lupta impotriva schimbarilor climatice”, a declarat militantul american in fata unei sali plina pana la refuz. Fostul vicepresedinte si-a inceput discursul cu o serie de intrebari: „Putem opri schimbarea climatica?”, „Ne putem noi schimba?” „Oare ne vom schimba?”

La primele doua, el a raspuns cu un hotarat „da, desigur”, insa la cea de-a treia a recunoscut ca nu are inca „un raspuns”. „Vreau sa cred ca raspunsul este „da”, insa „adevaratul raspuns il aveti voi”, a spus responsabilul american adresandu-se publicului.

Generatia voastra va crea instrumentele necesare pentru a stopa emisiile” gazelor ce afecteaza mediul, le-a spus el participantilor.

„Voi puteti construi tehnologiile care sa fie eficiente pentru reducerea emisiilor, puteti crea marele impact care sa raspunda acestei intrebari, mai mult decat oricare alte grupuri din lume”, a insistat Al Gore. „Primul lucru pe care il va face viitorul presedinte al SUA este sa se intoarca la Acordul de la Paris”, a spus Gore. El a cerut lumii sa faca deosebire intre „SUA si Donald Trump”, subliniind ca poporul american face parte din aceasta lupta, in pofida lui Trump.

„Acum este momentul sa actionam in mod concret. Va intreb si va recrutez. Aveti incredere in mine, cred ca peste 5, 10 sau 20 de ani vom privi in urma si vom gandi ca a fost mai greu decat ne-am imaginat, dar ca totusi am reusit”, a spus el. Al Gore, care a tinut un discurs de aproximativ 30 de minute, a dorit totusi sa se arate „optimist” si plin de „speranta”.

In discursul sau plin de simboluri si in care a incercat sa nu vorbeasca prea mult despre presedintele Trump, a asigurat ca „oamenii sunt cei care au vocea cea mai puternica”. „Multi dintre voi construiti o noua piata, care poate avea mai multa forta decat noi toti”, a conchis el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *