Initiatorii campaniei „Let’s Do It, Romania!” anunta demararea unui proiect de educatie ecologica, „Let’s Get Green!”, prin intermediul caruia scolile din Romania pot castiga o transformare completa in valoare de 15.000 de euro.
Potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor, in cadrul proiectului „Let’s Get Green!”, derulat in urmatoarele sapte luni, inscrierile se fac in perioada 17 octombrie – 29 noiembrie. Astfel, elevii, profesorii si parintii din toata tara sunt invitati sa se implice in prima competitie nationala dedicata unitatilor de invatamant, „cu scopul de a promova un comportament responsabil fata de mediu, in cursa pentru un viitor verde”.
Inscrierea se face prin intermediul platformei www.letsgetgreen.ro, iar premiul I in valoare de 15.000 de euro va consta intr-o transformare completa a scolii castigatoare, in functie de nevoile acesteia.
De asemenea, vor fi acordate doua premii II, in valoare de 10.000 de euro fiecare, trei premii III, in valoare de 7.500 de euro fiecare, si trei mentiuni, in valoare de cate 2.250 de euro. Valoarea totala a premiilor este de 64.250 euro, iar distinctiile vor fi acordate pe data de 5 iunie, de Ziua Internationala a Mediului.
„Suntem bucurosi ca, dupa 3 ani in care am implicat in activitatile ‘Let’s Do It, Danube!’ peste 67.000 de voluntari, mare parte dintre ei elevi, facem astazi un nou pas si extindem proiectul la nivel national. Am primit, de-a lungul timpului, multe solicitari de a organiza activitati de educatie ecologica si in alte regiuni ale tarii, asa ca vestea a fost primita cu entuziasm de profesori si elevi. Componenta de educatie joaca un rol important in strategia Let’s Do It, Romania! si avem incredere ca ‘Let’s Get Green!’ va contribui la formarea unei generatii viitoare de adulti responsabili fata de mediu”, sustine Andrei Cosuleanu, project manager „Let’s Get Green!”.
Proiectul va cuprinde, pe langa activitatile obisnuite de formare a elevilor, si etapa de instruire a profesorilor in ceea ce inseamna colectarea deseurilor si protectia mediului, pe de o parte, dar si responsabilizarea parintilor. Acestia vor colecta deseurile acasa, pentru a le aduce apoi la scoala, in vederea reciclarii.
Practic, timp de sapte luni, intreaga comunitate construita in jurul scolilor, de la elevi la parinti si profesori, va fi implicata in actiuni, precum: activitati de formare pentru profesori, care vor sustine, mai departe, cursuri de educatie ecologica pentru elevi; cursuri de educatie ecologica pentru elevi, pe teme ca tipuri de deseuri, colectare selectiva, comportament responsabil fata de mediu, activitati de educare pentru parinti, campanie de colectare selectiva acasa, respectiv actiuni de voluntariat in comunitate, organizate de scoli (curatenie, inverziri de spatii, plantare de flori si copaci, proiectie de filme educative etc.).
„Let’s Get Green!” este organizat de echipa „Let’s Do It, Romania!”. In cele trei editii anterioare desfasurate in regiunea Dunarii, au fost implicati peste 43 200 de elevi in activitati de educatie ecologica, 7.150 de parinti au luat parte la traininguri de educatie ecologica, 17.000 de voluntari au strans peste 34.500 de deseuri in mai multe zile de curatenie. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Ministerului Apelor si Padurilor si Kaufland Romania.
„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 si pana in prezent, ‘Let’s Do It, Romania!’ a implicat peste 1,4 milioane de voluntari in actiuni de curatenie nationala si peste 50.000 de elevi si parinti in proiecte de educatie ecologica. Peste 430 de zone cu deseuri au fost ecologizate prin intermediul aplicatiei „Let’s Do It, Romania!”, care a fost descarcata gratuit de aproximativ 8.300 de voluntari digitali. ‘Let’s Do It, Romania!’ este parte din comunitatea internationala „Let’s Do It, World!”.