Enel Green Power a pus în funcțiune cea mai centrală solară din Texas

  • Enel Green Power a finalizat a doua fază, de 245 MW, a centralei solare Roadrunner, a cărei capacitate totală este de 497 MW
  • Finalizarea Roadrunner mărește  capacitatea centralelor din surse regenerabile operate de Enel Green Power în SUA și Canada la peste 6 GW

Enel Green Power a pus în funcțiune a doua fază, de 245 MW, a centralei sale solare Roadrunner, din Upton County, Texas. Proiectul, a cărui capacitate totală este de 497 MW, reprezintă cea mai mare centrală solară operațională din Texas și este cea mai mare centrală a companiei în Statele Unite.

“Echipa noastră de ingineri și de constructori a executat un proiect de proporții extraordinare, într-un timp record, în ciuda provocărilor de astăzi”, a declarat Georgios Papadimitriou, Head of Enel Green Power North America. “Enel Green Power își consolidează astfel reputația de lider în producția de energie solară la scară largă, în America de Nord. Cu un portofoliu care depășește acum o capacitate de energie regenerabilă de 6 GW, ne continuăm strategia de creștere în ritm accelerat pe piețele din SUA și Canada”.

Roadrunner va vinde energia electrică produsă prin intermediul unor contracte bilaterale directe (Power Purchase Agreement) semnate cu Mondelēz International, pentru 65 MW, și cu The Clorox Company, pentru 70 MW. Acesta este cel mai mare parteneriat în domeniul energiei regenerabile al Mondelēz International, prin care grupul va face progrese semnificative în atingerea obiectivului de reducere cu 15% a valorii absolute a emisiilor de carbon din producție, până la finalul anului 2020. Contractul bilateral direct cu The Clorox Company permite acesteia să atingă jumătate din obiectivul său privind utilizarea în exclusivitate a energiei regenerabile, în SUA și Canada. Astfel, Clorox ar putea atinge acest obiectiv anul viitor, cu patru ani înainte de ținta inițială. Cele 1,2 milioane de panouri fotovoltaice bifaciale ale centralei vor putea genera aproximativ 1,2 TWh anual, evitând emisii de peste 792.000 de tone de CO2 pe an.

Printre proiectele Enel Green Power din SUA și Canada aflate în fază de construcție se numără: proiectul Lily, solar + stocare, de 181 MW[1], din Texas, proiectul eolian White Cloud, de 236,5 MW, din Missouri, proiectul eolian Aurora, de 299 MW, din Dakota de Nord, și o extindere de 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend, din Kansas.

Enel Green Power, precum și Grupul Enel per ansamblu urmăresc îndeaproape contextul generat de pandemia COVID-19 și au, ca prioritate, protejarea sănătății muncitorilor, angajaților și a comunității în care își desfășoară activitatea. În America de Nord, compania a adoptat linii directoare stricte privind călătoriile, a intensificat acțiunile de igienizare a spațiilor de lucru și a implementat modalități prin care colegii își pot desfășura activitatea de la distanță și respecta regulile de siguranță atunci când sunt la lucru.

La șantierul Roadrunner, echipajele au implementat practici de lucru sigure, iar operațiunile au fost structurate pentru a menține distanțarea socială și alte bune practici. Totodată, ca parte a angajamentului său de a oferi un sprijin de 1,3 milioane de dolari pentru a veni în întâmpinarea celor afectați de pandemia COVID-19 în SUA și Canada, compania a dezvoltat inițiative pentru a sprijini spitalele comunitare, școlile și persoanele care răspund la situații de urgență din Texas.

Enel Green Power North America este unul dintre principalii proprietari și operatori de centrale de energie regenerabilă, cu prezență în 18 state din SUA și o provincie canadiană. Compania operează peste 70 de centrale cu o capacitate gestionată de peste 6 GW, care produc energie din surse hidro, eoliene, geotermale și solare.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de aproximativ 46,4 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie, și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *