Case autonome, bazate pe energie regenerabila

HUF HAUS, compania germana care a reinventat arhitectura de tip post-and-beam, popularizeaza casele sustenabile in Romania investind in design si tehnologii de ultima generatie pentru economisirea energiei. Compania implementeaza doua tipuri de panouri fotovoltaice, cu un coeficient de eficienta mai mare decat al altor sisteme similare. Acestea folosesc energia solara pentru a genera mai multa electricitate decat este consumata in mod uzual, ceea ce transforma casele HUF in locuinte complet autonome.

Fiind o companie care activeaza de peste 105 ani, am invatat sa ne gandim mereu la viitor, de aceea incercam sa gasim si sa promovam solutii prietenoase cu mediul inconjurator si sa transformam casele sustenabile intr-un lucru dezirabil pentru clientii nostri din intreaga lume. Sistemul fotovoltaic este doar una dintre tehnologiile pe care le-am implementat cu succes pentru casele noastre, alaturi de alte proiecte inedite, cum ar fi sistemul de incalzire cu pompe de gheata. Multumita capacitatii panourilor fotovoltaice de a genera mai multa energie decat cea folosita, casele functioneaza independent de furnizorii nationali de energie si, in plus, au capacitatea de a alimenta o statie de incarcare a autovehiculelor electrice chiar in curtea casei”, spune Michael Baumann (Director de Vanzari si Marketing, HUF HAUS).        

                                          

 HUF HAUS implementeaza doua tipuri de panouri fotovoltaice produse de Braas, o companie producatoare si distribuitoare de solutii complete pentru acoperisuri. Panourile au un design atractiv si se integreaza perfect in arhitectura casei. Acestea pot genera intreaga energie electrica necesara pentru functionarea sistemului de apa calda, cat si pentru alimentarea zilnica necesara gospodariei, ceea ce transforma fiecare casa HUF intr-o locuinta complet autonoma.

Unul dintre sistemele fotovoltaice implementate de HUF HAUS este Braas Indax 280, cu o putere nominala de 280W si un randament de 17,14%, ceea ce depaseste valoarea medie intanita la majoritatea sistemelor comerciale disponibile pe piata. Acesta este proiectat sa se integreze armonios cu acoperisul, ceea ce permite ca elementele fotovoltaice sa-l inlocuiasca partial in zonele unde sunt instalate. Panourile ofera atat protectie impotriva fenomenelor naturale, cat si izolare fonica.

Cel de-al doilea sistem, Braas Premium, are o putere nominala de 100W si randament de 16,34%. La fel ca Indax 280, aceata propune un design placut fara sa renunte la calitate. Ambele sisteme indeplinesc cerintele necesare pentru a garanta protectie impotriva incendiilor sau ploii si sunt montate pe structura ventilata.

Sistemele se termina cu un invertor care transforma curentul continuu generat de panourile fotovoltaice in curent alternativ, ce poate fi transmis apoi, cu ajutorul unui panou electric, oriunde este necesar in casa. Ambele permit adaugarea unei statii de stocare a energiei, care poate fi folosita pentru alimentarea unui masini electrice cu energie solara proprie. Acest lucru a fost implementat cu succes in Marea Britanie, pentru casa de prezentare HUF HAUS din Brooklands, Surrey.

Sistemul poate fi implementat, la cerere, pentru orice casa construita de HUF HAUS, inclusiv in Romania. Compania a deschis primele doua case de prezentare in tara in octombrie 2016, in ansamblul rezidential premium Dumbrava Vlasiei, de langa Balotesti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *