BEI acorda un imprumut de 7,5 milioane euro companiei romanesti GreenFiber International SA, prin Planul Juncker

Banca Europena de Investitii (BEI) acorda un imprumut in valoare de 7,5 milioane euro companiei romanesti GreenFiber International SA, prin intermediul Planului Juncker, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei Europene (CE).

Creditul va finanta un proiect de reciclare si economie circulara, care va crea 280 de locuri de munca si va procesa peste 50.000 de tone de deseuri pe an.

„O economie circulara inseamna o mina de aur de oportunitati, pentru economia noastra, pentru mediul nostru si pentru cetatenii nostri, deoarece acesta este un teren fertil pentru crearea de locuri de munca. In privinta Fondului european pentru investitii strategice (EFSI), Planul de investitii lucreaza pentru viitorul Romaniei. In plus, salut aceste trei noi acorduri pentru IMM-uri in tara, ma bucur sa vad ca acest program inovator al politicii de coeziune ofera rezultate la fata locului”, a declarat comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu.

Planul de investitii pentru Europa – Planul Juncker – este asteptat sa genereze investitii de 240,9 miliarde de euro, suma reprezentand doar peste trei sferturi din obiectivul de 315 miliarde de euro al investitiilor totale mobilizate, care au fost initial alocate.

In urma reuniunii de luna aceasta a Board-ului BEI, operatiunile aprobate in cadrul Fondului european pentru investitii strategice au o finantare totala de 47,4 miliarde de euro si se afla in toate statele membre ale UE.

Aproximativ 461.000 de IMM-uri ar urma sa beneficieze de pe urma imbunatatirii accesului la finantare, ca rezultat al acordurilor sprijinite de Planul Juncker.

Comisia Europeana si Banca Europena de Investitii estimeaza ca pana acum Fondului european pentru investitii strategice a sprijinit 300.000 de locuri de munca in UE. Pana in 2020 cifra ar trebui sa ajunga la 700.000.

In septembrie, compania GreenFiber International din Buzau, parte din Green Group, a anuntat ca va investi suma de 35 de milioane de euro pentru amenajarea, in orasul Urziceni, a unei fabrici de producere a fibrei sintetice din suta la suta PET reciclat.

Este a treia fabrica de acest fel a companiei dupa cele de la Buzau si Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *