30 de asociații din domeniul Culturii, Turismului, Evenimentelor și Fitness-ului și-au unit forțele și au creat ACTEF

Începând din 12 ianuarie 2022 cultura, turismul, evenimentele și fitness-ul au o voce comună odată cu înființarea în România a unei alianțe puternice și cuprinzătoare: ACTEF – Alianța pentru Cultură, Turism, Evenimente și Fitness.

Prin această voce comună, 30 de asociații, organizații și alianțe, reprezentând sute de mii de lucrători, profesioniști și antreprenori se vor adresa de acum înainte autorităților române pentru a obține PREDICTIBILITATE și COMPENSAȚII JUSTE în domeniile pe care le reprezintă, profund afectate de pandemie. Industriile în care aceștia își desfășoară activitatea să nu mai fie trecute la ‘și altele’ în societatea românească, ba mai mult, să contribuie la crearea unei strategii de țară pe termen mediu și lung.

Au fost enunțate și primele obiective odată cu înființarea ACTEF și care vor fi puse în discuție în perioada următoare, astfel ca:

  1. orice măsură de restricționare în contextul pandemiei să fie REZONABILĂ și în acord cu măsuri menite să asigure predictibilitate;
  2. orice măsură de restricționare să fie IMEDIAT urmată de măsuri
    compensatorii pentru zecile de mii de companii și sutele de mii de lucrători din domeniu afectați.

Președintele desemnat este domnul Daniel Mischie, urmând ca președinția ACTEF să fie una rotativă, raportată la un termen prestabilit de 6 luni.

„Se împlinesc în curând 2 ani de pandemie, un context fără precedent care a pus în genunchi industrii întregi. Înțelegem necesitatea restricțiilor, am susținut mereu măsurile de siguranță, însă ele trebuie să fie întotdeauna susținute de măsuri de sprijin financiar în timp real și relevante. Pentru că avem încredere că unitatea poate genera schimbare și poate preveni un dezastru economic iminent, dar și pentru că avem nevoie să ne sprijinim unii pe alții, cele mai afectate domenii își unesc vocea într-o misiune comună. Sunt mii de companii care au falimentat deja, sectoare întregi de care nu au avut niciun fel de activitate, sute de mii de oameni rămași fără un loc de muncă și a devenit extrem de apăsător să asistăm la acest declin fără să facem și mai multe demersuri pentru a combate efectele financiare dezastroase. Pornind de la premisa simplă că unde-s mulți puterea crește a luat naștere Alianța pentru Cultură, Turism, Evenimente și Fitness – ACTEF, iar împreună vom continua dialogurile cu autoritățile mai uniți și mai puternic reprezentanți, cu obiectivul principal de a obține compensații corecte pentru toți cei afectați,“ a declarat Daniel Mischie, președinte ACTEF.


Membri fondatori ACTEF:
APT – Alianța Pentru Turism
ACE – Alianța pentru Cultură și Evenimente
Romania Active – Patronatul Industriei de Health & Fitness

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.